Fraai wonen in Giethoorn
Muziek op het water in Giethoorn
Vele bruggetjes in Giethoorn
Bootje varen en punterzeilen

U bent hier

Horeca

Smit’s Paviljoen, hét Waterrestaurant van Nederland! Gelegen aan een prachtig meer, geniet u optimaal van de mogelijkheden, met voor elk wat wils.

Al sinds 1935 ligt Smit's Paviljoen aan de oever van het Bovenwijde, tussen nationaal park Weerribben-Wieden en het oude centrum van Giethoorn.

Dankzij de unieke ligging hebt u zowel vanaf het gezellige terras (ca. 300 zitplaatsen) als vanuit het restaurant een schitterend uitzicht over het meer en het nabijgelegen natuurgebied.

Adres: 
Binnenpad 29A
Postcode: 
8355 BR
Woonplaats: 
Giethoorn
Telefoonnummer: 
0521-361215
Faxnummer: 
0521-362122

De Dames heeft een rustiek, romantisch karakter met een streekeigen gastvrijheid. In het restaurant de dames, de tuinkamer of op het terras aan het water geniet u van pure gerechten met natuurlijke ingrediënten uit de omgeving.

De dames van de Jonge Hotel-Restaurant is een ideaal startpunt voor een natuurlijke ontdekkingsreis door cultuurhistorisch-interessante stadjes en dorpen.

Ook kunt u bij de dames fluisterboten en fietsen huren.

We zullen u gastvrij ontvangen in het mooiste gebied van Nederland.

Adres: 
Beulakerweg 30
Postcode: 
8355 AH
Woonplaats: 
Giethoorn
Telefoonnummer: 
0521-361360
Faxnummer: 
0521-362549

Restaurant De Grachthof is een prachtig restaurant, met een zonnig, groot en sfeervol terras gelegen aan de dorpsgracht van Giethoorn. Naast onze dagkaart en à la carte kaart, kunt u in ons stijlvol ingerichte restaurant ook terecht voor:
Barbecues, High tea, Buffetten. Diverse keuzemenu’s en nog veel meer...

Daarnaast kunt u bij Restaurant De Grachthof ook Giethoorn vanaf het water bekijken. We hebben diverse electroboten, punters, sloepen en kano’s, gelegen direct bij het restaurant. Daarnaast zijn we in 2013 gestart met onze unieke loungeboot. Maar natuurlijk kunt u ook een rondvaart in Giethoorn boeken, met een van onze overdekte rondvaartboten. Hierbij krijgt u het “Venetië van het Noorden” te zien, met tekst en uitleg van een ervaren schipper.

Adres: 
Binnenpad 54
Postcode: 
8355BT
Woonplaats: 
Giethoorn
Telefoonnummer: 
0521-361270
Faxnummer: 
0521-361180

U kunt bij ons terecht voor een heerlijke lunch, (a la carte) diner, buffet of barbecue, maar ook voor een uitgebreide high tea en een brunch bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast zijn er een aantal specials als high beer, private dining en kookworkshops.

Restaurant de Rietstulp biedt diverse arrangementen voor jong en oud. Of u nu op zoek bent naar een groepsuitje in Giethoorn of een gezellig dagje uit voor twee, wij hebben voor ieder wat wils. Workshops, Wie is de Mol, High Tea, Rondvaart en nog veel meer.

Adres: 
Ds. T.O. Hylkemaweg 15
Postcode: 
8355 CE
Woonplaats: 
Giethoorn
Telefoonnummer: 
0521-361833

Restaurant ’t Vonder vindt u in een historisch pand in het centrum van Giethoorn. Vanaf het terras, dat vrijwel direct aan het water ligt, maar ook vanuit het sfeervolle restaurant en de serre heeft u een prachtig uitzicht op de dorpsgracht.
U kunt bij ons terecht voor een hapje en een drankje, maar ook een voor uitgebreid diner van onze à la carte kaart. Vooral de serre is uitermate geschikt voor een gezellige barbecue of diner.
Vanaf onze parkeerplaats liggen alle bezienswaardigheden van Giethoorn op loopafstand.
In de zomermaanden is er overdag veel te beleven op en om het water en in de avond is het terras en zijn de bruggen verlicht.

Adres: 
Binnenpad 14
Postcode: 
8355 BP
Woonplaats: 
Giethoorn
Telefoonnummer: 
02521-361244
Faxnummer: 
0521-362122