Fraai wonen in Giethoorn
Muziek op het water in Giethoorn
Vele bruggetjes in Giethoorn
Bootje varen en punterzeilen

U bent hier

Activiteiten

Smit’s Paviljoen, hét Waterrestaurant van Nederland! Gelegen aan een prachtig meer, geniet u optimaal van de mogelijkheden, met voor elk wat wils.

Al sinds 1935 ligt Smit's Paviljoen aan de oever van het Bovenwijde, tussen nationaal park Weerribben-Wieden en het oude centrum van Giethoorn.

Dankzij de unieke ligging hebt u zowel vanaf het gezellige terras (ca. 300 zitplaatsen) als vanuit het restaurant een schitterend uitzicht over het meer en het nabijgelegen natuurgebied.

Adres: 
Binnenpad 29A
Postcode: 
8355 BR
Woonplaats: 
Giethoorn
Telefoonnummer: 
0521-361215
Faxnummer: 
0521-362122

De Flagellanten, een kleine maar enthousiaste groep zangers uit Giethoorn. 

Bestaande uit een
aantal mannen, gestoken in Middeleeuwse kledij, die een ruim en gevarieerd
repertoire brengen.

Adres: 
Nieuwe Onnastraat 87
Postcode: 
8331 MA
Woonplaats: 
Steenwijk
Telefoonnummer: 
0521-517914

Schelpengalerie Gloria Maris is prachtig gelegen in het oude dorp Giethoorn, temidden van de vele vonders en bruggen, fraaie boerderijen en de smalle grachtjes.

Gloria Maris bevindt zich direct aan de dorpsgracht in het centrum van Giethoorn, het 'Venetië van het Noorden'.

In Gloria Maris kunt u genieten van de wonderlijke schoonheid die de natuur onder water voortbrengt.

Adres: 
Binnenpad 115
Postcode: 
8355 BV
Woonplaats: 
Giethoorn
Telefoonnummer: 
0521-361582
Faxnummer: 
0521-360569

De gondelvaart in Giethoorn wordt ieder jaar op de laatste zaterdag van augustus gehouden. De Gondelvaart bestaat uit verlichting van tuinen, bruggen en gebouwen in het dorp en een groots opgezette Gondelvaart, met verlichte gondels, jeugdgondels en een voorprogramma.

Postcode: 
8355 ZJ
Woonplaats: 
Giethoorn

Restaurant De Grachthof is een prachtig restaurant, met een zonnig, groot en sfeervol terras gelegen aan de dorpsgracht van Giethoorn. Naast onze dagkaart en à la carte kaart, kunt u in ons stijlvol ingerichte restaurant ook terecht voor:
Barbecues, High tea, Buffetten. Diverse keuzemenu’s en nog veel meer...

Daarnaast kunt u bij Restaurant De Grachthof ook Giethoorn vanaf het water bekijken. We hebben diverse electroboten, punters, sloepen en kano’s, gelegen direct bij het restaurant. Daarnaast zijn we in 2013 gestart met onze unieke loungeboot. Maar natuurlijk kunt u ook een rondvaart in Giethoorn boeken, met een van onze overdekte rondvaartboten. Hierbij krijgt u het “Venetië van het Noorden” te zien, met tekst en uitleg van een ervaren schipper.

Adres: 
Binnenpad 54
Postcode: 
8355BT
Woonplaats: 
Giethoorn
Telefoonnummer: 
0521-361270
Faxnummer: 
0521-361180

Kijken hoe het leven vroeger was in Giethoorn? Dat kan in Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus. Uit persoonlijke verhalen van markante inwoners komt van alles naar voren over turfwinning en bijzondere gebruiken. Alleen hier kun je een authentieke Gieterse boerderij van binnen zien. Ook het vissershuisje en het botenhuis geven een unieke indruk van het eenvoudige bestaan in dit waterrijke dorp. Er is een film, museumwinkeltje met koffiehoek en er is genoeg te ontdekken voor kinderen. Een audiotour in meerdere talen is inbegrepen in de entreeprijs.

OPENINGSTIJDEN
Zomerseizoen
Van 1 april t/m 31 oktober: dagelijks van 11:00 tot 17:00 uur.
Winterseizoen
Van 1 november t/m 31 maart: vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van 11:00 tot 16:00 uur.

In de kerstvakantie en in de voorjaarsvakantie is het museum dagelijks geopend van 11:00 tot 16:00 uur.
Op eerste en tweede kerstdag, oud- en nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Groepsbezoek is ook buiten openingstijden op afspraak mogelijk.

ENTREEPRIJZEN
Volwassenen € 7,50 p.p
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p.
Baby’s en peuters t/m 3 jaar gratis
Groepstarieven vanaf 20 personen
Museumkaart en leden Vereniging Vrienden van 't Olde Maat Uus gratis

Adres: 
Binnenpad 52
Postcode: 
8355 BT
Woonplaats: 
Giethoorn
Telefoonnummer: 
0521-362244

In Giethoorn zijn er al vele jaren verschillende muziek evenementen: Blues, Rock & Roll en Wiedepop.

Met (inter)nationale allure genieten van uw genre in een prachtige omgeving!

Kijk op de Evenementen Agenda voor de verschillende data waarop het wordt georganiseerd. 

Adres: 
Kerkweg 17a
Postcode: 
8355BH
Woonplaats: 
Giethoorn
Telefoonnummer: 
0521-852918

In het hart van 't pittoreske Giethoorn loopt u over een sfeervol bruggetje zó het oudste museum van Giethoorn binnen: Museum 'De Oude Aarde'

Al sinds 1969 dé inspirerende thuisplaats voor één van Nederlands mooiste collectie mineralen en fossielen, verzameld uit de moederschoot der aarde. Komt u binnenkort eens kijken? Een stééngoed idee!

Voor elk budget slaagt u in onze edelstenen winkel: U kunt hier souvenirs of geschenkartikelen van of met edelstenen en sierstenen kopen. Maar ook is er een ruime keuze aan mineralen en fossielen die u kunt kopen.

Adres: 
Binnenpad 43
Postcode: 
8355 BR
Woonplaats: 
Giethoorn
Telefoonnummer: 
0521-361313

U kunt bij ons terecht voor een heerlijke lunch, (a la carte) diner, buffet of barbecue, maar ook voor een uitgebreide high tea en een brunch bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast zijn er een aantal specials als high beer, private dining en kookworkshops.

Restaurant de Rietstulp biedt diverse arrangementen voor jong en oud. Of u nu op zoek bent naar een groepsuitje in Giethoorn of een gezellig dagje uit voor twee, wij hebben voor ieder wat wils. Workshops, Wie is de Mol, High Tea, Rondvaart en nog veel meer.

Adres: 
Ds. T.O. Hylkemaweg 15
Postcode: 
8355 CE
Woonplaats: 
Giethoorn
Telefoonnummer: 
0521-361833

Restaurant ’t Vonder vindt u in een historisch pand in het centrum van Giethoorn. Vanaf het terras, dat vrijwel direct aan het water ligt, maar ook vanuit het sfeervolle restaurant en de serre heeft u een prachtig uitzicht op de dorpsgracht.
U kunt bij ons terecht voor een hapje en een drankje, maar ook een voor uitgebreid diner van onze à la carte kaart. Vooral de serre is uitermate geschikt voor een gezellige barbecue of diner.
Vanaf onze parkeerplaats liggen alle bezienswaardigheden van Giethoorn op loopafstand.
In de zomermaanden is er overdag veel te beleven op en om het water en in de avond is het terras en zijn de bruggen verlicht.

Adres: 
Binnenpad 14
Postcode: 
8355 BP
Woonplaats: 
Giethoorn
Telefoonnummer: 
02521-361244
Faxnummer: 
0521-362122

De Waterlanders bestaan sinds 1992. Opgericht uit een geintje, gegroeid tot een heus koor waar humor en lol de boventoon voeren, maar waar ook zeer goed liederen worden vertolkt. 

Telefoonnummer: 
0521-361544

Stichting Sail Giethoorn wil een toegevoegde waarde bieden aan de regio WaterReijk Weerribben Wieden, het prachtige merengebied rond Giethoorn in Noordwest Overijssel. Door het organiseren van nautische activiteiten “met iets extra’s” trekken we nieuwe bezoekers, nieuwe activiteiten én stimuleren we langer bezoek aan de regio. We zoeken steeds verbinding tussen land- en wateractiviteiten. Eens in de 4 jaar organiseren we Sail Giethoorn en jaarlijks de Dutch Vogalonga.

Stichting Sail Giethoorn wil met deze activiteiten een impuls geven aan recreatiesector in de regio. Daarom werken we intensief samen met verenigingen, bedrijven, ondernemers, overheden en dorpen en steden in de wijde omgeving. Stichting Sail Giethoorn heeft geen winstoogmerk, alle inkomsten vloeien weer terug naar de regio.

Adres: 
Postbus 2214
Postcode: 
8355 ZJ
Woonplaats: 
Giethoorn